فرق ارز ترا با ارز لونا
ارز دیجیتال سرمایه گذاری
از آنجایی که ارزش اولیه استیبل کوینها از ثبات قیمت به دست میآید، پروتکل ترا از نظر تئوری تلاش میکند با دور زدن نوسانات معمول ارزهای دیجیتال و با کارگیری آربیتراژ جهت اطمینان از تعادل همیشگی در عرضه و تقاضا، ثبات قیمت استیبل کوین ترا را حفظ کند.
لونا وزنه متعادلی برای استیبل کوین Terra است و نوسانات آن را جذب میکند. برای درک نحوه عملکرد Terra، کل «اقتصاد» Terra را متشکل از یک استخر Terra و یک استخر لونا تصور کنید که برای تنظیم قیمت از تشویق مشارکتکنندگان شبکه استفاده میکند.
در مجموع استیبل کوینهای Terra قیمت ارزهای فیات مانند دلار و یورو را دنبال میکنند، در حالی که ارز لونا برای مدیریت بلاکچین استفاده میشود.
ارز لونا 2 چیست؟
در حالی که لونا در پی کمر راست کردن پس از سقوط عظیم کریپتوییاش است، دو کووان (مدیرعامل ترا) و تیم Terra یک طرح بازیابی را برای لونا اجرا کردند. این طرح، بلاکچین موجود ترا را به Terra 2.0 و ترا کلاسیک تقسیم میکند.
ارز لونا 2 توکن کاملاً جدید بلاکچین جدید ترا است که برای نجات اکوسیستم Terra Luna پس از سقوط استیبل کوین در نظر گرفته شد.
.
برای اینکه کاربران بتوانند از این ارز دیجیتال بهره ببرند، آنها بخش خالی و بلااستفاده هارد دیسک لپتاپ خود را برای ذخیره فایل کوین در نظر میگیرند. بدین ترتیب، میتوان اینگونه گفت که مهمترین و اصلیترین هدف فایل کوین این است که دادههای غیرمتمرکز را برای وب 3 ذخیره کند.
شبکههای اجتماعی کاربران را به انجام رفتارهای خوب و تولید محتواییهایی مانند نوشتن نظر و پیشنهادات، متقاعد کردن ما برای به اشتراک گذاشتن عکسهای خود با گروههای خاصی از دوستان تا اجاره دادن خانههای خود به مسافران ناشناس در ایربیاندبی و حتی سوار شدن به ماشین غریبهها در اوبر تشویق میکنند. سرویسهای ابری، تولید و نگهداری از صفحات اینترنتی و برنامههای کاربردی را به کالا تبدیل کردند، ارائه دهندگان سرویسهای ابری، حجم عظیمی از سخت افزارهای تولید شده برای رایانههای شخصی را در مراکز داده متعدد و وسیعی که در سرتاسر جهان واقع شدهاند، جمعآوری کردند.
قیمت لونا کلاسیک لحظهای
این اتفاق باعث شده تا شرکتها به جای خرید و نگهداری زیرساختهای گرانقیمت و اختصاصی خود به سمت اجاره و استفاده از فضای ذخیرهسازی و قدرت محاسباتی ابری حرکت کنند. حالا، میلیونها کارآفرین میتوانند از منابع کمهزینهای که با رشد کسبوکارشان افزایش مییابد، بهرهمند شوند.
وب ۳.۰ چیست و چه ویژگیهایی دارد؟
در حالی که موج گسترش وب ۲.۰ به شکوفایی خود ادامه میدهد، ما شاهد ظهور اولین نشانهها از یک بزرگ تغییر در پارادایم برنامههای کاربردی اینترنتی هستیم که به نام وب ۳.۰ (Web 3.0) شناخته میشود. شاید باورش سخت باشد اما وب ۳.۰ یا وب معنایی (Semantic Web) – که توسط تیم برنرز لی، مخترع اصلی وب ابداع شد – اساس ساختارشکنانهتری دارد؛ ماهیتی که به مرور زمان همه چیز را در زیر سایه خود پنهان میکند. وب ۳.۰، جهشی به سمت شبکهای باز، بینیاز از واسطه و بدون مجوز (همگانی) است.
فایل کوین یکی از بهترین پروژه های Web 3 به شمار میرود که طرفداران بسیاری دارد. این پروژه غیرمتمرکز که مبتنی بر بلاکچین کار میکند، میتواند دادههای کاربران را بدون بهکارگیری سرورهای متمرکز، ذخیره و بازیابی کند. رمزارز مخصوص به این پروژه، FIL نام دارد که آن را میتوان یکی از بهترین ارزهای Web 3.0 دانست.
ارزهای وب 3 کدامند؟ (چگونه ارزهای Web 3.0 را پیدا کنیم؟)
تو بازار کریپتوکارنسی ها بیش از 5000 ارز و توکن ختلف وجود داره که هر کدوم پروژه و هدف متفاوتی رو دنبال میکنن. اما شاید براتون سوال باشه که چطور میتونیم ارزهای وب تری رو از بین این همه توکن و ارز پیدا کنیم؟ یا ارزهای وب 3 کدامند؟
بهترین پلتفرم برای بررسی و پیدا کردن ارزهای مختلف، CoinMarketCap هستش. همونطور که تو تصویر زیر مشاهده میکنین، برای پیدا کردن ارزهای وب سه کافیه که تو صفحه اولی این سایت از قسمتی که مشخص کردیم، گزینه Categories رو انتخاب کنین.
مشخصات وب ۳.۰ چیست؟
در سال 2014، Gawin Wood که از بنیانگذاران اتریوم و Polkadat محسوب میشود، واژه وب 3.0 را معرفی کرد. او این نام را برای اینترنت نسل سوم به کار برد.
اینترنت در طول دوران حیات خود از پیشرفت ها و دگرگونی های مختلفی برخوردار بوده و تاکنون سه نسل را پشت سر گذاشته است. به طوریکه اینترنت امروزی نیز نسل دوم اینترنت است که وب 2.0 نامگذاری شده است. همانطور که نسل اول و دوم اینترنت تفاوت های زیادی با هم داشته اند، اینترنت نسل سوم نیز تفاوت های گسترده ای با دو نسل قبلی دارد.
در ادامه جهت شناخت بهتر ماهیت وب 3.0 سیر تغییرات و دگرگونی های اینترنت از ابتدا تا امروز را بررسی می کنیم.
ارز دیجیتال چین لینک (ChainLink)
پلتفرم چین لینک اولین و موفقترین اوراکل غیر متمرکز بلاک چینه. همونطور که از اسم چین لینک مشخصه، پیوندی هستش که بلاک چین رو به زیرساخت هایی که وجود دارن متصل میکنه. اوراکل مثل یه پل برای ارتباط دنیای خارجی با بلاک چین است و در صورتی که اینترنت وب 3، غیر متمرکز، عملی بشه، کاربرد بسیار زیادی رو میتونه تو این حوزه داشته باشه. در بین تمام توکن و ارزهایی که تو فضای Web 3.0 وجود دارن، چین لینک حجم بازار قابل توجهی رو به خودش اختصاص داده و به همین خاطر میتونیم بگیم که یکی از بهترین عملکرد ها رو در بین پروژه های مختلف وب تری داشته.
ارز دیجیتال فایل کوین (Filecoin)
محبوبترین پلتفرمی که برای ذخیره ابری اطلاعات وجود داره، گوگل پلی هستش ولی این پلتفرم کاملا متمرکزه. نمونه غیر متمرکز گوگل پلی، فایل کوین نام داره که تو بستر بلاک چین پیاده سازی شده. این پروژه بین ارزهای دیجیتال هم محبوبیت زیادی رو داره و افراد زیادی روی اون سرمایه گذاری کردن؛ به همین خاطر تو لیست تمام ارزهای Web 3 همراه با بررسی و قیمت این رمز ارز رو بهتون معرفی کردیم.
این پلتفرم آینده بسیار روشنی رو داره و با توجه به امنیت بسیار بالایی و امکان کسب درآمدی که با استفاده از فایل کوین وجود داره، میتونه یکی از مکمل های بسیار کاربردی برای Web 3.0 باشه. طبق اطلاعاتی که تو سایت Wallet Investor در مورد این ارز وجود داره، این رمز ارز پتانسیل سود های 500 درصدی رو داره. لازم به ذکره که این ارز هم توسط صرافی ایران بایننس پشتیبانی میشه
چرا وب 3، آینده اینترنت است؟
با توجه به سوء استفاده ی کشور ها و کمپانی های بزرگ از اطلاعات افراد عادی در حوزه های مختلفی مثل حریم خصوصی، سیستم های مالی، ذخیره اطلاعات و. . .، سالهاست که ایده استفاده از جایگزین های غیر متمرکز بوجود اومده. در یک دنیای غیر متمرکز هیچ دولت یا سازمانی نمیتونه به اطلاعات شما دسترسی پیدا کنه. همچنین به لطف قرارداد های هوشمند واسطه هایی که در حوزه های مختلف وجود داشتند و از دلالی سود کسب میکردن، از بین میرن. علاوه بر اون استفاده از بلاک چین برای تراکنش های مالی سرعت و هزینه بسیار کمتری رو داره.
علت پدید آمدن وب 3.0 چیست؟
در وب 3.0 دادهها به طور ایمن ذخیره و در بسیاری از دستگاهها توزیع میشوند و به جای پایگاه داده متمرکز، برنامهها و خدمات از یک بلاکچین غیرمتمرکز استفاده میکنند. به این ترتیب نیاز به سرورهای متمرکز از بین میرود. چنین طراحی خطر نشت دادههای عظیم را کاهش میدهد، زیرا دیگر دادهها در یک مرکز ذخیره نخواهند شد.
ارز دیجیتال فایل کوین (Filecoin)
فایل کوین یک ارز وب 3 با هدف تشویق شبکه جهانی اپراتورهای کامپیوتری برای ارائه خدمات اشتراکگذاری و ذخیرهسازی فایل است. بنیانگذاران پروژه ادعا میکنند که با حمایت افراد کافی از فایل کوین، این پروژه میتواند سریعترین و ارزانترین راه برای ذخیره دادهها در اینترنت باشد. علاوه بر این، فایل کوین به هیچ مقام مرکزی متکی نیست، به این معنی که مبادله پروندههای آن نمیتواند توسط دولتها یا سایر میانجیها سانسور شود.
چنین چیزی به این دلیل است که Filecoin توسط ماینرهایی نگهداری میشود که تمام قدرت پردازش را به ارائه محاسبات پیشبرد پروژه، اختصاص میدهند. ماینرهای فایل کوین برای در دسترس قرار دادن فضای ذخیرهسازی در اختیار کاربران پول میگیرند. در عوض کاربران نیز باید به ماینرها برای ذخیره، بازیابی یا توزیع این دادهها هزینه پرداخت کنند.
ارز دیجیتال بیت تورنت (BitTorent)
نرمافزار بیت تورنت اساساً افرادی را که به شبکهاش دسترسی دارند، برای پردازش درخواستهای اشتراک فایل به یکدیگر متصل میکند. تراکنشها زمانی شروع میشوند که کاربر فایلهایی را درخواست کند که در کامپیوتر ارائهدهندگان قرار دارد.
ارائهدهندگانی که میزبان یک فایل هستند، آنها را به چند قسمت تقسیم میکنند. اگر متقاضیان قصد دانلود فایل مذکور را داشته باشند، قطعاتی از همان فایل را از چندین ارائهدهنده دریافت خواهند کرد.
ارز دیجیتال گراف (Graph)
گراف یک نرم افزار منبع باز است که برای جمعآوری، پردازش و ذخیره دادهها از برنامههای مختلف بلاکچین جهت تسهیل بازیابی اطلاعات استفاده میکند. گراف ابتدا بر روی بلاکچین اتریوم راهاندازی شد و هدفش کمک به توسعهدهندگان برای استفاده از دادههای مرتبط برای افزایش کارایی برنامه غیرمتمرکز خود (dapp) است.
گراف دادههای زنجیره بلوکی را قبل از ذخیره در شاخصهای مختلف به نام سابگراف تجزیه، تحلیل و جمعآوری میکند و به هر برنامهای اجازه میدهد تا درخواستی را به پروتکل خود ارسال و پاسخ فوری دریافت کند.
پرسشها توسط dappها و از طریق GraphQL (یک زبان پرکاربرد که در اصل توسط فیسبوک برای جمعآوری دادهها برای فید خبری کاربر ایجاد شد)، مطرح میشوند
ویژگی های اینترنت نسل اول چیست؟
مفهوم اساسی اینترنت، از شبکه جهانی وب یا World Wide Web گرفته شده است. شباهت های اینترنت و وب با علامت اختصاری WWW زیاد است ولی دارای تفاوت هایی نیز هستند. اینترنت شبکه وسیعی است که کامپیوترها و دیگر دستگاه های دیجیتالی را در سراسر جهان توسط پیروی از تعداد زیادی از پروتکل ها و قوانین به هم متصل می کند.
از طریق اینترنت، افراد می توانند اطلاعات را با هم به اشتراک بگذارند و از هر جایی با اتصال به اینترنت با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. در صورتیکه وب، سرویسی است که این اطلاعات را از شبکه جهانی فراخوانی می کند. وب شامل مجموعه ای از میلیاردها صفحه وب است که می توانید با مرورگر وب آنها را دانلود کرده و مشاهده کنید.
در دهه 1960، آژانس ARPA وابسته به وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا پایه گذاری سیستم سوئیچینگ جهت اشتراک گذاری کامپیوترها از طریق ارتباطات مخابراتی را پایه گذاری کرد.
همکاری میان پروژههای ARPA و گروههای کاری بینالمللی منجر به توسعه پروتکلها و استانداردهای مختلفی شد. توسط این پروتکل ها چندین شبکه مجزا میتوانستند به یک شبکه یکپارچه یا شبکه ای از شبکه ها تبدیل گردند. در سال 1974، Vint Cerf و Bob Kahn از اصطلاح اینترنت برای تعریف این شبکه استفاده کردند. آنها تأثیرات مهمی بر طراحی پروتکل های TCP/IP داشتند.
آغاز ایجاد شبکه جهانی وب به سال 1989 می رسد. دو دانشمند علوم مخابرات و کامپیوتر به نام Tim Berners-Lee و Robert Cailiau پروتکل HTTP را در این سال توسعه دادند. به این ترتیب اولین ارتباطات میان کامپیوترهای سرور و کامپیوترهای کاربران یا کلاینت ها برقرار گردید.
در سال 1990 برنرز-لی اولین مرورگر وب را انتشار داد و به این ترتیب صفحه ها یا پیج هایی که از سرور اطلاعات خود را دریافت می کردند، وب 1.0 را تشکیل دادند. البته رابط کاربری آن به راحتی و زیبایی اینترفیس های امروزی قابل استفاده نبود.
دوران متعلق به وب 1.0 را می توان بین سال های 1991 تا 2004 دانست. استفاده کنندگان نسل اول اینترنت دو گروه بودند. افرادی که اطلاعات و محتواهایی را در وب سایت های شخصی خود بارگذاری کرده و در شبکه جهانی وب انتشار می دادند. اشخاصی که به عنوان کاربران اینترنت مطالب وب سایت ها را مورد مطالعه قرار می دادند. برای همین نسل اول اینترنت یا وب 1.0 را اینترنت فقط خواندنی یا Read-only می نامیدند.
در آن زمان استفاده کنندگان، از کارآیی های اینترنت راضی و هیجان زده بودند. زیرا می توانستد اخبار یا مطالبی را که پیش از آن در روزنامه ها یا کتاب ها می خواندند، به صورت آنلاین و به روز شده در مانیتورهای کامپیوترهای خود مطالعه نمایند. همچنین می توانستند اطلاعات مد نظر خود را در اینترنت سرچ کرده و به اطلاعات جدید دستیابی پیدا کنند.
به هرحال تولید محتوا و ارتباطات دوطرفه با اینترنت به صورت امروزی امکان پذیر نبود. برای همین کارشناسان نیازهای جدیدی را برای ایجاد دگرگونی های اساسی در ماهیت اینترنت احساس کردند. پس از آن ایده های ارتقاء وب بین متخصصین گسترش یافت.
لیست ارزهای وب 3؟
- پولکادات
- چین لینک
- تتا نتوورک
- هلیوم
- فایلکوین
- بیت تورنت
- گراف
- بیسیک اتنشن
- استکس
- آرویو
- آیدیوس
- گالم
- آنتولوجی
- لایوپیر
- سیاکوین
- اتریوم نیم سرویس
- هایو
- برین تراست
- استورج
- کسپر
- اوشن پروتکل
- نرووس نتوورک
- نو سایفر
- فلاکس
- کانفلاکس
- رندر توکن
- کرومیا
- سیویک
- XYO
- استیم
- آرگان
- فچ ای آی
- ریف
- اورکید
- آیکسس آر آل سی
- برند پروتکل
- API3
- رادیکل
- NKN
- ماسک نتوورک
- مارلین
- سینتروپی
- گیت کوین
- آیوز نتوورک
- دیا
- الاستوس
- آکاش نتوورک
- لیتنتری
- هندشیک
- کیلت پروتکل
- دیستریکت او اکس
- کین
- تلور
- استریم آر
- سومنیوم اسپیس کیوبز
- پارس آی کیو
- استک او اس
- نامبرز پروتکل
- مپس
- بیپرو نتوورک
- وی آی دی تی دیتا لینک
- فوم
- اتریوم پوش نوتیفیکشن سرویس
- اکسیدمی
- استراتوس
- مودیفای
- پولکا بریج
- اسنت
- ساتروسو
- کراست نتوورک
- توروم
- بیگ دیتا پروتکل
- ریز نتوورک
- بلوم
- دائو استک
- گاری نتوورک
- لاست ووردز
- اکس پروتکل
- متاورس ایندکس
- گیم یو
- ایرکوینز
- تراست فای نتوورک
- مایندز
- شیبا ماسک
- آراگون کورت
- آلترا
مشکل اصلی ارزهای دیجیتال وب 3 چیست؟
ویژگی اصلی وب 3.0 عدم تمرکز است. به این معنی که ارز وب 3 در یک زنجیره بلوکی ذخیره میشود و تمامی مالکان، شرکتکنندگان بلاکچین هستند و از طریق اجماع در مورد تغییرات محصول تصمیم میگیرند.
منبع
- ۱۷ بازديد
- ۰ نظر